Hvad er Eventyrligt Julemarked?

Eventyrligt Julemarked i Odense er et sanseligt og kulturspækket julemarked i de historiske, brostensbelagte gader i den gamle bydel, som H.C. Andersen voksede op i.

De to første weekender i december forvandles H.C Andersen-kvarteret til et vaskeægte juleeventyr. Eventyrligt Julemarked er Odenses eneste julemarked, og foregår i de historiske, brostensbelagte gader i den gamle bydel, som H.C Andersen voksede op i. De gamle huse og charmerende atmosfære skaber de helt rigtige rammer for et julemarked, præcis som i gamle dage, med lækre madboder, lokale kulturaktører, kunstoplevelser og små events, hvilket tiltrækker 60.000 gæster fra ind- og udland.

Når du går på opdagelse mellem de idylliske, smukke og velbevarede huse og gårdhaver, kan du blive inspireret af alt fra julepynt, kunsthåndværk og brugskunst til delikatesser og specialiteter, og der vil være rig mulighed for at komme i julestemning. Man kan finde specialøl, håndlavede pølser, håndlavede smykker, lækkert bagværk og meget mere, når man spadserer rundt mellem de mange kvalitetsbevidste stadeholdere, der emmer af julestemning. Der vil selvfølgelig også være muligheden for et hvil og lidt at spise eller noget varmt at drikke, mens man nyder den eventyrlige stemning på markedet.

Det historiske aspekt skinner klart igennem på Eventyrligt Julemarked, hvor man vil kunne finde traditionelt klædte julemænd i blå klæder, præcis som de så ud, inden Coca Cola gjorde dem røde. Der vil være masser af oplevelser for børn, med historiske børnelege, quizzer og oplæsning fra selveste H.C Andersen i hans karakteristiske hat og frakke.

Vi samarbejder målrettet med de odenseanske kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner og julemarkedets naboer, som Odense Symfoniorkester, Møntergården, og ODEON, for at sikre den lokale forankring for Eventyrligt Julemarked.

Eventyrligt Julemarked er for hele familien, og der vil være noget for alle aldersgrupper. Vi glæder os til at invitere til jul i H.C Andersens Odense på Sortebrødre Torv, til to weekender spækket med nostalgi og julestemning.

Eventyrligt Julemarked er sponsoreret af Odense Kommune m.fl.

N. M. Knudsens Fond

moellerens logo

Nysgerrig på hvem du kan møde og hvad du kan opleve?

Kontakt os

Er du interesseret i at blive en del af Eventyrligt Julemarked?

Så er du altid velkommen til at kontakte os.